Bærekraftig oppdrettsnæring
Nekton og underliggende selskap ønsker å være en aktiv bidragsyter til en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen. Langs kysten vår har vi gode forutsetninger for å produsere sunn mat til en voksende global befolkning.
Hva er Global G.A.P?
Global G.A.P. er en internasjonal standard for matvaresikkerhet og er en frivillig sertifisering for alle som driver med matvareproduksjon i verden. Hovedkravene for å bli sertifisert gjennom Global G.A.P. er å minimere miljømessig påvirkning på oppdrettsoperasjoner, redusere bruk av kjemikalier og at bedriften har en ansvarlig tilnærming til ansattes helse, i tillegg til god dyreomsorg.
Global G.A.P. har utviklet standarder for både landbruk og havbruk. Standarden er til for forbrukere for å vise at matvaren, i dette tilfellet oppdrettslaksen, er produsert i henhold til de kravene som må til for å bli sertifisert som Global G.A.P-produsent.
Global G.A.P.-standarden forsikrer forbrukerne om at laksen har blitt produsert på et oppdrettsanlegg under følgende krav:
Global G.A.P.-standarden forsikrer forbrukerne om at laksen har blitt produsert på et oppdrettsanlegg under følgende krav:
-
Lav miljømessig påvirkning ved oppdrettsoperasjoner.
-
Redusert bruk av kjemikalier.
-
En ansvarlig tilnærming til ansattes helse og sikkerhet.
-
Redusert bruk av kjemikalier.